28.01.14

ШВИДКО ТА СМАЧНО

Сирна запіканка - це дуже популярна страва. Її легко і швидко приготувати з підручних продуктів. Вона є прекрасним варіантом як для сніданку, так і для перекусу або навіть пізньої вечері, адже вона дуже легка і не містить борошна.
(Приготувала провідний бібліотекар Ольга Бондарчук).
Нам знадобиться:       
Сир кисломолочний - 500 г
Панірувальні сухарі – 1 ст. ложка
Курячі яйця – 2 шт.
Цукор – 3 ст. ложки
Сметани – 5 ст.  ложок
Ванільний цукор – 10г
Вершкове масло – 2 ст. л.
Родзинки – 0,5 склянки            
Крупа манна – 2 ст. ложки
Приготування: вимити і залити кип`ятком на 20 хв. родзинки. Добре розім`яти сир, додати збиті з цукром яйця, 2 ст. ложки сметани, манні крупи, ванільний цукор. Усе ретельно перемішати, додавши підготовлені родзинки. Дати постояти 20-30 хвилин, щоб крупи набрякли. Викласти сирну масу у змащену маслом і посипану панірувальними сухарями форму, розрівняти поверхню, змастити сметаною й запікати в розігрітій духовці (150-180 градусів) 45-60 хвилин. Можна ще додати у запіканку варення. Подавати зі сметаною або вершками.
Смачного!
Дівчинка на всі 100% [ Текст] / Уклад. Н .В. Зотова, Є. О. Житник; заг. ред. та доповнення Є. Житник. – вид. 2-ге, випр. та доп. - Харків:  Школа, 2011. - 320 с.
Приготуємо смачно!

2 коментарі: