А ось такий
рецепт із книги обрала бібліотекар Ольга Тарадай.
КЕКС МАРМУРОВИЙ
1 чайна
ложка солі,
Поділити тісто
на дві частини (з розрахунку на два кекси), кожну поділити на маленькі шматочки
і розкачати їх до товщини 3 – 5 мм. Змастити шматочки тіста начинкою і скласти
шарами в змащену олією форму начинкою догори (кілька шматочків залишити
не змащеними і ними закрити верх кекса). Теж саме зробити з другою частиною тіста. Накрити і дати підійти протягом 50 – 60 хв. Випікати протягом 28 – 30 хв. при температурі 200 – 210°С.
КЕКС МАРМУРОВИЙ
Тісто:
1 кг
борошна,
35 г дріжджів,
150 – 170 г
цукру,
200 г масла,
1 пакет (10
г) ванільного цукру,
3 ст. ложки
коньяку,
1 чайна
ложка лимонної цедри,
280 – 300 г
молока.
Начинка:
1 склянка
нарізаних горіхів,
2 чайні
ложки какао,
150 г
родзинок,
100 г цукру,
100 г масла,
цукрова пудра.
Приготування:
Дріжджі
пресовані розчинити в теплому молоці. Борошно просіяти, додати сіль, цукор,
ванільний цукор, яйця, лимонну цедру, коньяк, вилити дріжджі, решту молока і
місити тісто. Наприкінці додати розтоплене масло і ретельно вимісити, щоб тісто
не прилипало до рук. Накрити і поставити в тепле місце на 50 – 60 хв.,
перемісити і поставити ще на 25 – 30 хв.
не змащеними і ними закрити верх кекса). Теж саме зробити з другою частиною тіста. Накрити і дати підійти протягом 50 – 60 хв. Випікати протягом 28 – 30 хв. при температурі 200 – 210°С.
Готові
вироби викласти на дерев’яну
дошку і гарячими посипати цукровою пудрою.
Приготування начинки: родзинки запарити, масло розтопити. Цукор перемішати з какао, додати родзинки і розтоплене масло. Всі складники добре перемішати.
Приготування начинки: родзинки запарити, масло розтопити. Цукор перемішати з какао, додати родзинки і розтоплене масло. Всі складники добре перемішати.
Смачного!
Кекс мармуровий [Текст] // Добра кухня. - 2012. - №10. - с. 20.
Кекс мармуровий [Текст] // Добра кухня. - 2012. - №10. - с. 20.
Чарівна енциклопедія випічки [Текст]: 1000 найкращих рецептів для початківців і професіоналів / ред. С. В. Ковальова, З. В. Нечволода. - Донецьк: ТОВ ВКФ "БАО", 2006. - 384 с.
Немає коментарів:
Дописати коментар