12.08.13

ГОТУЄМО РИБУ

 Не секрет, що від кухні залежить добрий настрій і здоров’я родини, і кожна сучасна жінка, яка дорожить цим, повинна пам’ятати, що досвід – річ набута, а тому, користуючись рецептами пропонованої «Практичної кухні», вона неодмінно набуде його.
(Приготувала бібліотекар Ірина Крук)
ФАРШИРОВАНИЙ  ЩУПАК
  Рибину почистити і промити в холодній воді. Підрізати шкіру біля голови і обережно зняти її, при потребі підрізати ножем, хвіст залишити. М'ясо відділити від костей, перемолоти, додати вимочену у молоці булку, 1 яйце ( на 1 кг риби) , підтушених на маслі декілька цибулин, зелень , порізану
кубиками морквину, сіль, перець і ще раз усе перемолоти. Цією масою начинити шкіру (не надто тісно). Виложити на фольгу лаврове листя на довжину риби, тоді положити рибу і прилаштувати голову, попередньо добре випатрану. Полити олією і соком половини лимона. Добре скріпити фольгу і положити на форму, яку змастити олією. Нагріти духовку і при 160 градусах пекти 1 годину. Розмотувати із фольги тоді, коли вже риба вистигне, прикрасити на свій смак.
  Франко, О. Практична кухня [Текст] / О. Франко. – Львів: Каменяр, 1990. – 238 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар