(Приготувала бібліотекар Ірина Крук)
ФАРШИРОВАНИЙ ЩУПАК
Рибину почистити і промити в холодній воді. Підрізати
шкіру біля голови і обережно зняти її, при потребі підрізати ножем, хвіст
залишити. М'ясо відділити від костей, перемолоти, додати вимочену у молоці
булку, 1 яйце ( на 1 кг риби) , підтушених на маслі декілька цибулин, зелень , порізану
кубиками
морквину, сіль, перець і ще раз усе перемолоти. Цією масою начинити шкіру (не
надто тісно). Виложити на фольгу лаврове листя на довжину риби, тоді положити
рибу і прилаштувати голову, попередньо добре випатрану. Полити олією і соком
половини лимона. Добре скріпити фольгу і положити на форму, яку змастити олією.
Нагріти духовку і при 160 градусах пекти 1 годину. Розмотувати із фольги тоді,
коли вже риба вистигне, прикрасити на свій смак.
Франко, О. Практична кухня [Текст] / О. Франко. –
Львів: Каменяр, 1990. – 238 с.
Немає коментарів:
Дописати коментар