13.07.13

КАРТОПЛЯНЕ РОЗМАЇТТЯ

  Ви навіть не уявляєте скільки існує різноманітних смачних картопляних страв! Картопля печена. Картопля розварна. Картопля смажена і так, і сяк, й отак… Та хіба все перелічиш? А ми пропонуємо Вам рецепт  від  відомої письменниці Марії Матіос з книги «Кулінарні фіглі». (Приготувала бібліотекар Ірина Суворова)
«РОЗТОЦЬКА КАРТОПЛЯ»
  1кг дуже- дуже дрібної картоплі, пів склянки олії, одна-дві головки часнику, одна склянка сметани, сіль, перець, подрібнений кріп або петрушка.
Приготування:
  Вилити у сковорідку олії і нехай закипає. А тим часом ретельно миємо картопельку,
протираємо насухо й кидаємо в киплячу олію. Зверху присолити, поперчити і наглухо закриваємо кришкою. Хвилин через 5-7,не знімаючи кришки, від усієї душі «перетрусити» її і знову ставимо на вогонь. А через 5-7 хвилин знову «трусимо». Одним словом, за півгодини маємо  картоплю з підрум`яненою шкіркою. Та поки картопля «доходить», ці півгодини готуємо часникову саламаху (від якої залежить смак страви). Саламаха: потовчена і підсолена головка-дві часнику, збита зі сметаною і подрібненим кропом або петрушкою. Отже, беріть глибоку тарілку, в ній рум`яна картопля, а зверху – біла гора часникової саламахи.
  Усі подані в книзі рецепти – недорогі і розраховані на щоденну сімейну кухню.
  Насолоджуйтеся смаком українського слова і українських страв від Марії Матіос!
  Матіос, М. Кулінарні фіглі [Текст] / М. Матіос. -  Львів: ЛА «Піраміда», 2009. – 208с.: іл.

Немає коментарів:

Дописати коментар